Monday, February 2, 2009

Super Bowl

Super Bowl är en helgdag i USA. ALLA tittar på det. Uppskattningsvis 100 miljoner amerikaner satt framför sina TV-aparater och tittade på årets sportevenemang igår. Vem som skulle vinna årets NFL-titelt skulle avgöras och det stod mellan Pittsburgh Steelers och Arizona Cardinals. De flesta här i krokarna höll på Arizona, eftersom de aldrig hade vunnit titeln tidigare. Efter en extremt spännande (folk här sa att det var den bästa super bowl på flera år) vann dock till slut Steelers för sjätte gången genom tiderna. Som europé visste jag ingenting om reglerna eller poängsystemet men man kom väldigt bra in i det hela efter ett litet tag och mot slutet var det riktigt spännande och vi satt allihopa och skrek och hejade!

Det roligaste med super bowl är inte själva super bowl utan allt runtomkring, framför allt reklamerna. I USA är det reklamavbrott i princip hela tiden och under super bowl tas detta ad absurdum men super bowl-reklamerna är kända för att vara roliga och ta mig fan det var de! Företagen betalar 1.000.000 $ för 30 sekunder reklamtid och sänder då en helt ny reklamfilm, speciellt framtagen för super bowl. En annan kul grej med super bowl var allt showande i halvtid. Snabbt som attan fixade de upp en scen på arenan och Bruce Springsteen hade en 15 minuter lång konsert. Man fick rysningar när man satt och kollade!

Avslutar med favoritreklamen från igår: Conan O'Brien gör svensk reklamfilm för Bud Light.

2 comments:

Anonymous said...

Henrik, Henrik, Henrik.. om man är riktigt hardcore är det så klart Puppy Bowl som gäller. Observera:

http://animal.discovery.com/tv/puppy-bowl/puppy-bowl.html

Kattungeshowen i pausen var dessutom väldigt episk!

Henrik said...

LMAO! HAHA
Appropå LMAO hade de en reklam för en humorkväll på typ NBC där folk hade skrattat så mycket att de skrattat av sig rumpan, LMAO alltså. Den var rätt rolig.