Wednesday, January 28, 2009

Practical jokes

En form av humor som inte är så stor i Sverige men väldigt utbrett i staterna är practical jokes. Med andra ord att man gör något praktiskt istället för att säga något.
Detta utsätts den ansvariga på vår våning (Nigerianske Jide) för med jämna mellanrum (Han är dålig på att låsa dörren). Folket i korridoren berättade till exempel om en gång då de fyllt HELA hans golv med pyttesmå vattenglas fyllda med vatten. Jide hade kommit hem och blivit tokchockad och skitsur - med all rätta. Efter ett gott skratt fick alla på våningen städa upp vattenglasen - det hade tagit timmar att förbereda och ta bort (Jag har sett bildbevis, hundratals vattenglas!!!). En annan gång gick de in och ställde alla hans möbler upp och ner.
Idag fick jag uppleva just ett sådant practical joke mot Jide. Två kompisar från musikskolan hade burit dit fyra stycken massiva byråer och ställt som en vägg precis innanför dörren så att det i princip var omöjligt att komma in. Efter Jide sett vad som hänt med hans rum (och att han inte kunde komma in), gick han ut igen (Han var tvungen att patrullera huset) och sa åt de ansvariga att städa upp.

Det Jide inte vet är att bara två (av fyra) byråer togs bort och att han kommer få en del att göra när han kommer hem (alternativt väcka dem som låg bakom det hela...)

Som avslutning tänkte jag idag bjuda på den Svenska dubbningen av den ursprunliga Star Wars (Om men väldigt dåligt gjord - ack så rolig)

3 comments:

Anonymous said...

ÄLSKAR DIN NYA BANNER :D

Henrik said...

Ja visst var den kul? PS är roligt att leka med bara man har en idé...

Anonymous said...

lart mycket