Saturday, April 4, 2009

Viktor hälsar på!

Förra veckan fick jag finfrämmande här i Chicago, då kom nämligen Viktor och hälsade på mig! Första dagen inleddes med lite rundvandring i city, följt av deep dish pizza på Giordano's för att sedan avsluta en grym kväll på Samah Hookah lounge i Wrigleyville.

Klart man e glad när man får käka deep dish!

Viktor röker vattenpipa

Dagen efter hade jag tenta i Electrochemical Engineering som gick bra, efter det fortsatte vi utforska de olika stadsdelarna i Chicago. Vi åkte till den "svenska" stadsdelen Andersonville där vi tog en öl på lokala stammishaket Simon's. Sen blev det lite shopping och fika i Wrigleyville. Hemvägen var minst sagt spännande. Det klev på en alkis på tunnelbanan som satte sig bredvid Viktor (som förövrigt hade på sig San Francisco t-shirt med regnbågens färger och en scarf i regnbågens färger) och började ragga på honom. Klimax nåddes då alkisen slickade lite sexigt på stolpen man håller i sig. Viktor blev inte direkt tänd av gesten.

Dalahästen i Andersonville

Viktor fikar och visar upp dagens inköp

Wrigley Field

På kvällen blev det min favoritbluesklubb, Kingston mines. Inte riktigt lika bra som sist jag var där men fortfarande grym stämning. Pelle hade älskat det, det var en kvinna (av Viktor kallat Dregens morsa) som jammade loss som en galning på gitarren!

Bluesversion av ledmotivet till Eminems 8 Mile

På lördagen käkade vi frukost på ett av Chicagos bästa frukostställe, Yolk. Massivare frukost får man leta efter! Efter det bar det iväg västerut till stadsdelar jag inte utforskat förut. Först ut var det Old town och zoot i Lincoln Park. Såg lite kyligt ut för djuren! Sen bar det av mot Ukrainian Village där vi tog en öl som serverades i glasburkar! Innovativt, minst sagt. Därefter betade vi av Logan square som ska vara kännd för sin mexikanska mat. Sagt och gjort tog vi en Blandad mextallrik och en pitcher frozen mango margarita!

Apan Viktor. Ser ni var han gömmer sig någonstans?

Jag och Viktor dricker öl ur glasburkarna!

Tacos, enchiladas, tortadas och margarita!

Efter middagen blev det utgång. Tanken var att vi skulle se Earth hour från baren på 96e våningen i Hancock Center men dimman förstörde den idén. Vi drog då till den väldigt grymma baren The Poney i Wrigleyville som bjöd på trevligt folk, bra musik och skön atmosfär som vi råkat läst om i en kulturtidning! Fem öl var senare skulle vi gå till något mer klubbaktigt. Tanken var en rockklubb en tunnelbanestation bort men vi hamnade på elektro-gayklubben Berlin istället. Folk gjorde en del närmanden men det var grymt kul i alla fall!

Viktor på gayklubben

Allt som allt en väldigt lyckad kväll. Väldigt roligt att var vi än gick så trodde alla att vi var ett bögpar. Kan ha något att göra med att vi skrattade hela tiden och fotade som galningar samt att vi faktiskt är två killar som hängde rätt tätt ihop :D

Det stolta bögparet på Kingston mines

1 comment:

Anonymous said...

eller att ni ser rätt bögiga ut, bara... ;-)